Je kindersieraden kunnen een souvenir zijn van een speciaal moment, een geschenk van een geliefde of een item dat je voor jezelf hebt gekocht. Wat het verhaal ook is, met deze tips heb je er een levenlang plezier van.

De eerste stappen

Breng altijd make-up, haarlak en handlotion aan voordat je de kindersieraden omdoet, niet erna.

Gebruik een vloeibare reiniger om sieraden van messing, tin en andere metalen schoon te vegen.

Verwijder zweet en huidschilfers van metalen armbanden en ringen met een oude tandenborstel gedoopt in een 50-50 mengsel van azijn en water.

Diamanten zijn eeuwig

Het is waar dat diamanten tot de hardste materialen behoren die de mens kent, wat betekent dat die van jou bijna eeuwig zullen meegaan. Hier lees je hoe je ze grondig reinigt, zodat ze er op hun best uitzien.

Verwijder de film van vuil, vingerafdrukken, lotion en bakolie door je diamanten ongeveer een half uur onder te dompelen in een wateroplossing met wat vloeibare handzeep.

Wrijf het voorwerp met een zachte borstel (een oude tandenborstel werkt ook), spoel het daarna af en droog het af.

De parels zijn delicaat

In tegenstelling tot diamanten kunnen parels beschadigen en moeten ze met zorg behandeld worden. Gebruik nooit chemische reinigingsmiddelen voor juwelen, sterke zepen, of zelfs schurende borstels of doeken om de parels schoon te maken.

Veeg ze af met een zachte doek die licht bevochtigd is met water.

Herstel de glans

Heeft een gouden halsketting of ring zijn glans verloren? Volg deze stappen om de favoriete gouden voorwerpen van je kind in hun oude glorie te herstellen.

  • Leg het voorwerp in een oplossing van 125 milliliter (1/2 kopje) ammoniak en 250 milliliter (1 kopje) water
  • Laat het 10 minuten weken
  • Haal het voorwerp eruit en poets het met een oude tandenborstel
  • Droog het af met een zachte doek

Met deze blog willen we je inlichten over hoe je gemakkelijk de verschillende sieraden kunt schoonmaken. Bij gassan weten ze alles over topdesign en sieraden. Neem contact met ze op en laat je inspireren. Wil je ook nog voor jezelf kijken? Overweeg dan eens een omega horloge. 

Pin It on Pinterest