Sokken, soms vergeet je bijna dat je ze aanhebt totdat je merkt dat ze afzakken en er gaten in zitten of ergens op je sokken gaat lopen. Een kwalitatief goede sok, die ook nog eens goed zit hoor je bijna niet te voelen. Sokken met slijtplekken en die afzakken zijn verleden tijd als je bij het kopen van een nieuw paar sokken rekening houdt met de volgende punten. 

Let op het materiaal

Sokken worden gemaakt van vele verschillende soorten materialen. Niet alle materialen zijn echter ideaal voor je sokken, zoals polyester. Deze sokken zijn vaak erg glad en sluiten je voeten als het ware op in een laagje plastic, wat zweet voeten veroorzaakt. Als er een klein percentage polyester of polyamide in je sok zit is dat niet erg. Deze twee materialen zorgen namelijk voor dat je sok de juiste vorm behoudt. 

Sokken van wol

Wol is het beste materiaal voor een kwalitatief goede sok. Ook na het veelvuldig wassen van een wollen sok blijft deze nog lang mooi. Daarnaast werkt een sok van wol erg goed in de zomer. Wol neemt vocht namelijk erg goed op. Het nadeel van wol is dat het kriebelig kan zijn. 

Sokken van katoen

Veel sokken zijn gemaakt van katoen. Katoen is een prima stof voor een sok, deze houden je voeten in de zomer ook lekker koel. En ze kriebelen niet aan je voeten! 

Kijk naar de pasvorm 

Sokken mogen nooit te groot of te klein zijn. Je krijg dan namelijk snel last van blaren door wrijving van je te grote of te kleine sokken. Vaak zijn one size sokken of met hele grote maatgroepen kwalitatief geen goede sokken. Ga voor sokken met zo klein mogelijke maatgroepen, zoals levi’s sokken van sokkendirect.nl. 

De naden van je sokken

De naden van je sokken mogen niet voelbaar zijn. Kwalitatief goede sokken worden met de hand gestikt waardoor de voorkant van de sok vaak fijner en platter zijn dan de machinaal binnenstebuiten gestikte sokken. 

Pin It on Pinterest