We leven in een gekke tijd waarin de kinderen niet naar school mogen en sporten ook zijn limieten kent. Veel kinderen kunnen hun ei niet kwijt en raken zelfs depressief. Op die leeftijd zou dat niet mogen! Als ouder probeer je natuurlijk zo goed mogelijk voor de mentale gezondheid van je kind te zorgen en ze af te leiden van het saaie lockdown bestaan. Daarom geven we in deze blog tips voor leuke cadeaus om je dochter wat op te vrolijken.

Sieraden

Zeg nou zelf: welk meisje wordt niet blij van sieraden? We hebben de perfecte website gevonden waar je bedels kunt kopen en zo zelf je eigen armbanden samen kunt stellen. Bedel.shop is een winkel waar je bedels in verschillende thema’s kunt aanschaffen. Ook kun je verschillende materialen kiezen en zelfs je eigen letters bestellen. Een pro tip is om je dochter elke maand (of langer) een bedel uit te laten zoeken. Zo geef je haar iets om naar uit te kijken. 

Bordspellen en puzzels

In 2020 hebben we een duidelijke trend gezien in de verkoop van “oubollige” hobbies. Opeens gingen mensen haken of breien en vlogen de puzzels de winkels uit. Ook voor jouw dochter, die zich natuurlijk mateloos verveeld, is het een mooie tijd om nieuwe hobbies te ontdekken. Met een moeilijke puzzel ben je wel een aantal dagen zoet. Voor het gezin is het leuk om nieuwe bordspellen te ontdekken. Als je elke week monopoly speelt, komt het briefpapier je natuurlijk uit de neus. Gelukkig zijn er tal van nieuwe bordspellen. Onze tip is om voor een niet zo populair spel te kiezen. Wellicht is juist degene jullie nieuwe favoriet. Iedereen kent kolonisten van catan, monopoly en levensweg, maar waarom zou je andere spellen links laten liggen?

Computerspellen

Ouders zien hun kinderen liever niet te lang achter de computer zitten, maar waarom in deze tijd eigenlijk niet? Online kunnen kinderen in contact komen met leeftijdsgenoten en kunnen ze een leuke tijd beleven zonder Corona te verspreiden. We raden games als the Sims of Minecraft aan, omdat dit geen gewelddadige games zijn, maar juist games waar een kind ontzettend veel creativiteit in kwijt kan. 

Pin It on Pinterest