Vacuumzakken werken perfect voor het opbergen van je kleding. Vooral als je te veel kleding in je kast hebt hangen kun je een deel dat je momenteel niet gebruikt door het huidige weer en seizoen in een vacuümzak opbergen. Ook kleding voor een specifieke gelegenheid kan makkelijk de zak in. Denk maar eens aan de skikleding die mega veel ruimte inneemt. 

Hoe werkt een vacuumzak? 

Een vacuumzak is een doorzichtige zak die zo ontworpen is dat je door middel van een vacuumpomp of de stofzuiger al de lucht uit de zak kunt halen. Er bestaan ook vacuumzakken met roll-upsystemen, waarbij je de lucht er makkelijk uit kunt persen. 

Geur- en stofvrij 

Alles wat je in een vacuumzak voor kleding stopt blijft geur- en stofvrij. Ook kan er geen vocht bijkomen waardoor je kleding veel langer mooi blijft. Scheelt je ook weer een aantal wasbeurten als je de kleding weer uit de zak pakt. 

Het bespaart erg veel ruimte

Doordat je al het lucht uit een vacuumzak haalt blijft er een klein pakketje over. Zo houd je meer ruimte over voor andere spulletjes. Of kun je jouw kledingkast of die van je kinderen netjes houden. 

Ideaal voor in de koffer

Vacuumzakken hoef je niet alleen te gebruiken om je kleding een aantal seizoenen lang in op te bergen. Het kan ook ideaal zijn om ze mee te nemen op vakantie. Doordat je de vacuumzakken gebruikt, past er veel meer in je koffer. Vergeet voor de terugweg dan niet de vacuümpomp mee te nemen! Let er bij het kopen van vacuumzakken op dat je vacuumzakken koopt die je vaker kunt gebruiken. Wel zo milieubewust! 

Beddengoed, (tuin)kussens en voedsel

Naast kleding kun je ook andere spullen opbergen in vacuumzakken. Denk hierbij aan beddengoed en (tuin)kussens. Doordat je verschillende maten vacuumzakken kunt kopen, koop je ook kleinere vacuumzakken die erg geschikt zijn voor het bewaren van voedsel. 

Pin It on Pinterest